søndag den 10. april 2011

Projekt stald-renovering #2

Jeg skal lige love for at projektet skrider hurtigt frem, nu hvor beslutningen om renoveringen er taget. Entreprenøren har nu hakket det gamle staldgulv i beton op og gravet jorden væk og planet ud, så der er klar til støbning. Den opgave vil de så gå i gang med inden længe.

Der er blevet kørt massevis af betonbrokker og jord væk - 5-8 containerfulde (eller halvfulde - for det vejer jo godt til).




Udgravningen afslørede også en spøjs opmuret firkant - godt en meter på hver led og muret dybt ned. Der stod en masse vand/mudder i den. Det er jo nok ikke en brønd, for de er typisk ikke firkantede - men entreprenøren gættede på at du kunne have været et rum til opbevaring el. lign.



Og her kan man se den kampestenssokkel, som hele staldbygningen hviler på. Så den er etableret fra før den tid hvor man begyndte at støbe fundamenter i beton. Kampesten har man til gengæld formentlig haft masser af på markerne.


1 kommentar:

  1. Spændende at følge med i - GOD fornøjelse - og lad os krydse fingre for I ikke støder på en stenalderboplads eller lignende. Spændende som det er har det nemlig tendens til at forsinke byggeri MEGET hvis der skal ligge to arkæologer med en lille skovl og lup i flere måneder for at undersøge ting. =0) Vi SES om en uge.

    SvarSlet