søndag den 25. maj 2008

Fotosafari i Nordby Bakker

Det skønne søndagsvejr indbød til en dejlig tur i bakkerne.
Vi parkerede bilen et par km syd for nordspidsen, og så traskede vi ellers hele vejen ad den gule rute (http://www.skovognatur.dk/Udgivelser/Vandretursfoldere/atilaa/Nordby.htm - klik på "kort").
Det var en tur, som via flere bakkedrag førte os over mod Langdalen, derefter mod nord via Brøndkær og tilbage igen mod Issehovedvejen, som skulle krydses ned mod havet og tilbage igen via Østerårs.
Som der står i brochuren om ruten:
Brøndkær. Kun soklen og forblæste rester af gamle havetræer er tilbage efter den gamle udflyttergård Brøndkæret (1798), som lå ensomt beskyttet af bakkerne. Turen byder på udsigt over det største sammenhængende fredede område af Nordøen. Mod øst øjnes Kragemosen og Issehoved. Stien gennem Brøndkæret er den oprindelige forbindelsesvej fra Nordby via Langdalen til Kragemosen, hvor der førhen var udskibningssted til Sletterhage på Helgenæs. Gul rute, længde ca. 5,5 km
Turen formål var i øvrigt også at teste et nyindkøbt objektiv til det nye kamera - og vi var så heldige, at en legesyg kalv tossede rundt inde i en indhegning. Det gav optimale muligheder for at teste autofokus'en i kameraet på et objekt i bevægelse ;o)

Ved Kragemosen så vi denne smukke rovfugl kredse over sivene - det er formentlig en Rørhøg (han).
Tilbageturen til P-pladsen via Østerås gav en meget spændende udsigt, bl.a. mod Issehovedvejen, som snor sig op gennem bakkerne (det er det stykke, hvor man altid er så hunderæd for at møde en modkørende...).


3 kommentarer:

  1. Ja, Samsø er skøn, vi var der i 86 !! alt for lang tid siden. Husker navnlig det skønne Issehoved, som ligner Grenen i mindre målestok. Der var vildt lækkert og utrolig stille, vejret var klart og vi kunne tydeligt se Helgenæs. Underligt at vide, at der skulle være meget dybt mellem Samsø og Helgenæs. Vi boede faktisk neden for St. Vorbjerg (hed bakken vist) v. Sælvig bugten, ikke på campingpladsen men privat, hvor ejerne flyttede på 1. sal i turisksæsonen, hygligt sted.
    Vi må snart se Samsø igen !

    SvarSlet
  2. PS: forøvrigt rigtig flotte billeder, du har fået taget, spec. det øverste kan jeg godt lidt med den snoede vej og det at buskadset til venstre giver dybde, super.
    Kalven er jo bare nuttet, og den er placeret korrekt i billedet, så der er rum foran. Kunne godt selv finde på at gå på "safari" i så skøn natur !

    SvarSlet
  3. Wau nogle skønne billeder - de burde ansætte dig som turistchef på øen - for sikke billeder - du kan da lokke enhver til et besøg...

    SvarSlet